הכל על מערכות הגז

מערכת גז מורכבת מארבעה חלקים:

א. מאגר גז: מאגר גז יכול להגיע בצורות שונות. מיכלים קטנים המכילים 12 קילוגרם גז. מיכלים גדולים המכילים 48 קילוגרם גז או צובר שבא בגדלים שונים מחצי טון ומעלה (מיועד בעיקר לבניינים או לצורכי תעשייה). את הגז יש לצרוך מחברת גז מסודרת שמתחייבת לדבוק את מערכת הגז. יש צורך להיקשר לחברה עם חוזה מסודר שמבטיח ללקוח ביטוח ובדיקות תקיניות מערכת לפי חוק. למערכת בייתית חייבת חברת גז לספק בדיקת מערכת גז אחד לחמש שנים או בהחלפת דיירים. הבדיקה ללא תשלום וכוללת החלפת גומי, בדיקת אטימות ולחצים במערכת. אל תתפתו לקחת גז ממקור לא ידוע (גם אם זה טיפה יותר זול). בהתקשרות עם חברת גז מספקת חברת הגז מיכלים ומחייבת את הלקוח בפיקדון. ישנם מיכלי גז קטנים יותר (בדרך כלל בצבע כתום) מיכלים אלו מיועדין לעבודה מחוץ לבית ואין להפעילם ו\או לאחסנם במקום סגור (בית, מחסן וכדומה) 

מעבר מחברה לחברה: במידה והחלפתם את המיכלים במיכלים של חברה אחרת לא תוכלו לקבל את הפיקדון בחזרה. לכן כשאתם עוברים מחברה לחברה, התהליך הנכון יהיה להזדכות על המיכלים אצל חברת הגז העוזבת ולשלם פיקדון לחברה החדשה. מומלץ לעשות מעבר כזה כשהמיכלים כמעט ריקים בכדי לא להפסיד את הגז הנמצא בהם.

ב. צנרת: צנרת הגז מגיעה בקטרים שונים. 5/16 3/8 1/2 5/8 קוטר הצינור נקבע בעיקר על ידי מרחק המכשיר צורך הגז ממאגר הגז הקיים, אך גם לפי מכשיר צורך הגז, ישנם מכשירים שצורכים ספיקה גבוהה יותר (מחמם מים, טאבון, ווק ועוד). רצוי ומומלץ לפני שמחליטים על קוטר הצנרת מיקום מיכלים וברזים, להתייעץ עם טנאי גז ולא להתפתות לחאפרים או קבלנים שאומרים "אין בעיה, אני יודע" ואל תשכחו ש"אבן שזורק טיפש אחד לבאר, אלף חכמים לא יצליחו להוציא". צנרת שעוברת בתוך קיר, רצפה, אדמה או בתוך כל דבר אחר חייבת להיות עטופה בצינור מגן. צינור המגן לפי חוק חייב להיות בצבע צהוב. אין חוזה לעטוף צינור חשוף, לדוגמא צינור שיורד על קיר בניין חיצוני או שרץ בתוך בית מקובע על הקיר. הצינור חייב להיות קבוע ומקובע לקיר על ידיי תופסנים. צינור עטוף לפחות כל חצי מטר צינור חשוף כל שלושים סנטימטר. החוק מחייב שהצנרת תהייה קבועה לקיר.

שימו לב: במקום שישנה צנרת בקוטר שאינו מספק לדוגמא צינור שרץ במטבח ורוצים להוסיף על אותו צינור מכשיר נוסף לדוגמא מחמם מים, ישנה אפשרות לשנות על ידי ווסתי לחץ ו"לעבוד" על המערכת בכדי שתספק מספיק לחץ וספיקה למכשיר צורך הגז הנוסף.

ג. ברזים: ישנם כמה סוגי ברזים ליעודים שונים:

1. ברז מטבח- זהו ברז שנמצא בכל מטבח, ברז זה מתחבר על ידי צינור גומי לכיריים ותפקידו לפתוח ולסגור את זרימת הגז לכיריים (החוק מחייב אותנו לסגור את ברז הגז בסיום כל שימוש במכשיר הגז)

2. ברז ניתוק מהיר- ברז שמיועד למכשירים שאינם קבועים לדוגמה: מנגל, טאבון, מכשיר חימום על גז (חימום חלל חדר). המיוחד בברז זה חוץ ממגוף הסגירה- פתיחה ישנה אפשרות לנתק חצי ברז שמחובר לגומי וכך אין צורך לתלוש את הגומי מהברז בכדי לאחסן את המכשיר. לאחר שמנתקים את חלק הברז שמחובר לגומי חלק הברז הנותר בקיר הינו אטם ואין אפשרות להוציא גז ממנו (מצויין להגנה מפני ילדים).

3. ברז חיבור ישיר- מברז זה אין יציאה לגומי לא לצינור נחושת משני צדדיו. בעיקר משמש ברז זה לקמין גז או כל מכשיר שהחיבור אליו היא נחושת ישירה.

4. ברז חשמלי: ברז זה מיועד למגזר המסחרי, מסעדות וכדומה הברז מחובר לגלאי גז  ובמקרה של זיהוי דליפת גז הוא נסגר מעצמו (ברז זה אינו בא במקום הברזים הרגילים אלא כתוספת להם).

 

ד. מכשירים צורכי גז: פה המגוון הוא גדול.

כיריים: משמשים בעיקר לבישול, מגיעים בהמון צורות וגדלים, בדרך כלל הלחץ הדרוש להפעלתם הוא 30 MBR .

מנגל על גז: מותקן בעיקר בגינות בתים פרטיים, על גגות או מרפסות שמש. הלחץ הדרוש להפעלתם הוא 30 MBR ולעיתים רחוקות 100 MBR.

מכשיר חימום נפח: מכשיר המיועד לחמם את נפח החדר, אנו זוכרים אותו בעיקר לפני הרבה שנים אך קיים היום דור חדש, חסכוני יותר והרבה יותר בטוח.

אח גז: ההבדל היון אח למכשיר חימום נפח הוא שלאח יש ארובה שפולטת אדיי שרפה וריח אל מחוץ לבית ומושכת דרך אותה ארובה אוויר (חמצן) לשריפה כך שהמכשיר נמצא בתוך הבית אבל פיסית כל העבודה שלו היא מחוץ לבית במקרה דליפה או שרפה לא נכונה של הגז הכל נפלט החוצה והבטיחות בתוך הבית נשמרת. לקוחות שעברו לחימום הבית על ידי אח מרוצים מאוד מהחום שהוא מפיק ואינם מחליפים אותו בשום שיטת חימום אחרת

מכשיר חימום מים על גז: מכשיר זה נכנס חזק בשנים האחרונות לשוק ומספק מים חמים מהר, הרבה, בכל שעה ובכל מזג אוויר. ישנם במני מגורים שבהן אין קולטי שמש ושם מכשיר זה הוא חובה (בסערה האחרונה שהייתה נהנו בעלי המכשירים ממים חמים גם כשהחשמל הפסיק לעבוד).  עלות הפעלת מכשיר חימום מים הינה בטיפה יותר יקרה מדוד חשמלי אבל איכות החיים ממשיר חימום המים עולה. תארו לעצמכם יום חוף ללא שמש, לא מדליקים דוד חשמל, פשוט נכנסים להתקלח ויש מים חמים לכל המשפחה ולא משנה כמה זמן תימשך המקלחת, תמיד יש מים חמים. אך עליה וקוץ בה, אמנם חימום המים אינו יקר בהרבה מחשמל אבל המקלחת נעימה ויכולה להמשך (המים החמים לא נגמרים) אבל כמו שציינתי קודם, איכות החיים משתפרת וזה שווה הרבה.

טאבון גז: מכשיר לאפיית לחמים ובצק על כל אופניו, מותקן בעיקר מחוץ לבית (בגלל הלחץ הגבוה שדורש).

ווק גז: איזה כיף להקפיץ כמו במסעדה. מכשיר שנותן אש חזקה, מיודע בעיקר לחצרות אך היתן להתקינו גם בתוך הבית.

מייבש כביסה על גז:  מכשיר מצויין, עדיף בהרבה על מכשיר שעובד על חשמל, הכביסה יוצאת חלקה (כמעט מגוהצת) ולא מקומטת כמו במכשיר החשמלי.

נר גז: מיועד בעיקר למגזר העסקי (טכנאי שינים, מעצבי תכשיטים וכו') 

Submit to FacebookSubmit to Google Plus

ציבור מקבלי שירות גז

טכנאי גז עבור המגזר הפרטי

טכנאי גז עבור מעצבי דירות ואדריכלים

טכנאי גז עבור קבלנים

טכנאי גז לציבור הדתי והחרדי

סרט שממחיש את תהליך התקנת הגז

להמחשה בלבד- לכל התקנה יש לקרוא לטכנאי גז מוסמך או לחברת הגז שלך

טכנאי גז מדופלם

טכנאי גז מוסמך מעל ל-10 שנים

מספר רשיון 393772

שעות עבודה א'-ה' 8-20

יום ו' 8-12

שירות אמין מהיר מלווה בהסברים

 

052-8330726